Excelleren in de zorg : 20 jaar ervaring in ouderenzorg

Binnen woonzorgcentrum Sint-Augustinus streven we dagelijks naar een kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening. Vanuit de missie van het woonzorgcentrum willen we dag na dag blijven groeien in onze opdracht om voor de bewoner een aangenaam verblijf te creëren. Daarom maken we sinds begin 2019 gebruik van PREZO Woonzorg.

PREZO Woonzorg is een integraal bewonersgericht kwaliteitssysteem voor zelfevaluatie, kwaliteitsverbetering en certificering in de woonzorg. Het model is ontwikkeld door stichting Perspekt, een Nederlands toonaangevend en geaccrediteerd kwaliteitsinstituut voor de langetermijnzorg. Perspekt en Zorgnet Vlaanderen ontwikkelden samen PREZO Woonzorg, specifiek aangepast aan de Vlaamse context. PREZO staat voor PREstatiemodel in de ZOrg.

Centraal staan de prestaties die de medewerkers en de organisatie leveren aan de bewoner. Alles draait rond de meerwaarde die bewoners ondervinden. PREZO Woonzorg is een instrument voor zowel de medewerkers in de dagelijkse praktijk als beleidsmakers en bestuurders. De prestaties zijn één voor één uitgewerkte thema’s, zodat een team of een afdeling er bepaalde prestaties kan uitlichten om daarvoor specifiek naar verbetering te streven. Voorbeelden van thema’s zijn; “verzorgd lichaam”, “voeding en vocht”, “zinvolle invulling van de dag”,“deskundigheid van de medewerker”.

 

 

WZC Sint-Augustinus wil excelleren in de zorg en gaat ook mee met haar tijd, biedt WIFI en is actief op Facebook met nieuws en foto's. Ga zeker regelmatig een kijkje nemen!Hier vindt u
een hartelijke thuis

we creƫren een veilige, warme
en vertrouwde omgeving en bouwen
zo mee aan een nieuwe thuishttps://onshartkloptvooru.be/voorziening/sint-augustinus-halle