Residentieel verblijf, kortverblijf, assistentiewoningen en dagverzorgingscentrum

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus beschikt binnen elke woonvorm over ruim voldoende en goed gekwalificeerd psychologisch, verplegend, verzorgend, paramedisch, technisch en huishoudelijk personeel om alle residenten in discretie en met voldoende respect voor de menselijke waardigheid en privacy bij te staan in hulp- en dienstverlening.

Ons woonzorgcentrum beschikt over een eigen keuken voor zowel de bewoners van het woonzorgcentrum als de gebruikers van het dagverzorgingscentrum en de groep van assistentiewoningen, met al een jarenlang kwaliteitslabel. Residenten kunnen dagelijks kiezen uit 2 menu's. Voor bewoners met een slik- en/of motorische problematiek biedt de keuken ook shakes en fingerfood aan. Onderhoudsdiëten (diabetes, zout– en vetarm) kunnen verkregen worden mits doktersvoorschrift. Regelmatig zijn er extra verrassingen in dessertvorm. Ook de jaarlijkse barbecues hebben veel succes.

Gevarieerde animatieactiviteiten zijn afgestemd op een ouder publiek. Iedereen is vrij om deel te nemen volgens zijn eigen smaak en wens. Er zijn groepsactiviteiten en uitstappen maar we nemen ook veel tijd voor individuele momenten met de bewoners. Onze  actieve ploeg vrijwilligers is op verschillende terreinen een welkome hulp bij de professionele dienstverlening. De cafetaria is 5 dagen op 7 open. U bent steeds welkom! Het woonzorgcentrum heeft een eigen infokrant De Korenaar die ieder seizoen verschijnt. Bewoners krijgen de krant op hun kamer. Hun naasten ontvangen de krant in hun mailbox.

We vinden het niet alleen belangrijk dat de resident zich thuis voelt in de nieuwe woonomgeving, maar zijn ook overtuigd van de noodzaak tot begeleiding en opvang van de familieleden van onze residenten. De aanwezige infrastructuur kan ter beschikking gesteld worden voor het organiseren van familiebijeenkomsten. WZC Sint-Augustinus werkt nauw samen met mantelzorgers en naasten. Voor hen worden informatiemomenten, praatcafĂ©s, familieavonden en ontmoetingsgroepen georganiseerd, waarbij kennisdeling en steun centraal staat. Deze momenten werden spontaan vanuit ons WZC georganiseerd, uit de nood die werd gevoeld.  

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus is gelegen in het hart van het bedevaartsoord Halle, vlak naast Sint-Martinusbasiliek. Meerdere keren per week zijn er religieuze diensten in de eigen kapel en op de afdelingen. Het woonzorgcentrum vertrekt vanuit een christelijke visie, maar wil ook open staan voor bewoners van andere culturen en overtuigingen zonder onderscheid te maken. Bedienaars van andere godsdiensten en lekenhelpers zijn eveneens welkom in het woonzorgcentrum.

Gehoord van onze bewoners :

“Rustig wonen”
“Alle comfort die je nodig hebt”
“Aangenaam en veilig wonen”
“Gezelschap en goed contact met medebewoners”
“Alle faciliteiten zijn aanwezig”
“Schitterende ligging: dicht bij alles”
“Ruime infrastructuur”
“Goed eten”
“Heel proper”
“Vriendelijk personeel”
“Aangename sfeer”
“Onmiddellijke hulp bij technische problemen”
“Regelmatig feesten”