Kortverblijf

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus beschikt over een centrum voor kortverblijf met 7 verblijfseenheden.

Een centrum voor kortverblijf biedt een oplossing aan ouderen die gedurende een korte periode niet zelfstandig thuis kunnen wonen. Zo kan een opname in kortverblijf de zorg kortstondig van de mantelzorgers overnemen of de oudere ondersteunen na een ziekenhuisverblijf. Iedere bewoner in kortverblijf heeft zijn/haar eigen kamer.

Om een individuele zorgverlening te garanderen, stippelt een kwalitatief en gespecialiseerd multidisciplinair team voor iedere bewoner een zorgproject uit in samenspraak met de bewoner zelf, de familie en de arts.

WZC Sint-Augustinus voorziet zelf snelle toegang tot kinesitherapie, psychologische hulp, logopedie en voedingsadvies. We hebben drie eigen kinesisten, een eigen voltijds psycholoog, een eigen logopediste en een eigen diƫtist/bewegingscoach/gezondheidscoach in dienst.

In kortverblijf kunt u als 65-plusser verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar.

Het Centrum voor Kortverblijf kan een tussenschakel  zijn tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.