Assistentiewoningen

Service Residentie Sint-Augustinus werd opgestart in 2000. Woonzorgcentrum Sint-Augustinus beschikt ondertussen over een groep van 60 door de overheid erkende assistentiewoningen over 6 bouwlagen verspreid en met een directe koppeling met het woonzorgcentrum voor overbruggings- of crisiszorg. Er zijn zowel woongelegenheden voor alleenstaanden als voor koppels. De inrichting van de woongelegenheid wordt door de resident zelf bepaald.

In de assistentiewoningen wonen ouderen zelfstandig en kunnen zij in geval van een crisis of dringende noodvraag meteen een beroep doen op het personeel van het woonzorgcentrum dat op dezelfde site ligt en met de Service Residentie in directe verbinding staat. Externe thuiszorgdiensten kunnen indien nodig voor de dagdagelijkse hulp ingeschakeld worden zoals periodiek onderhoud van de assistentiewoning.

WZC Sint-Augustinus voorziet zelf snelle toegang tot kinesitherapie, psychologische hulp, logopedie en voedingsadvies. We hebben drie eigen kinesisten, een eigen voltijds psycholoog, een eigen logopediste en een eigen diƫtist/bewegingscoach/gezondheidscoach in dienst. De residenten kunnen op hen een beroep doen.

De residenten kunnen een beroep doen op de technische dienst van het woonzorgcentrum, kunnen maaltijden bestellen via de keuken van het woonzorgcentrum, kunnen een beroep doen op de kinesisten van het woonzorgcentrum, gebruiken gans de infrastructuur van de totale site mee, kunnen naar de kapper gaan van het woonzorgcentrum. Twee keer per week staat er een uitgebreide markt voor de deur.

De residenten die nog over een wagen beschikken, kunnen een staanplaats of garagebox huren. Zeer frequent worden er activiteiten georganiseerd waarop de residenten vrij kunnen inschrijven. Een woonassistent coördineert de werking en kan zelf indien nodig een beroep doen op een ruim team van zorgverleners, een vaste poetsdame onderhoudt de gemeenschappelijke delen van de Service Residentie.

Wekelijks komt de brouwer langs, wekelijks rijdt de ijskar tot voor de deur, er kan een beroep gedaan worden op een droogkuisdienst die aan huis komt en de residenten kunnen gebruik maken van de wasserij waarmee het woonzorgcentrum werkt. Daarnaast beschikt het gebouw over een eigen wasruimte met wasmachine, droogkast, strijkijzer, etc.

De residenten kunnen uiteraard vrij gaan en staan waar ze willen. 5 dagen op 7 kunnen ze meegenieten van de cafetaria van het woonzorgcentrum. Verjaardagen, jubilea en andere feestelijkheden worden onder de aandacht gebracht. Jaarlijks worden er uitstappen georganiseerd.